Terug naar boven

Unagi Kabayaki (Gegrilde Paling)

  • 750 g verse dikke paling
  • 2 eetlepels olie
  • 5 eetlepels mirin (rijstwijn, te koop in supermarkt)
  • 5 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • rijst of sushi

Stroop de palingen en maak ze zelf schoon of koop ze panklaar. Verwijder de ruggegraat en verdeel de paling in moten van 8 cm. Sla ze plat met een hakmes en bestrijk ze met olie. Leg de moten onder de grill en rooster ze bij matige hitte minstens 5 minuten per kant; bestrijk af en toe met olie. Vermeng de mirin, bruine basterdsuiker en sojasaus in een steelpan en marineer de palingmoten ongeveer 30 minuten. Leg de palingmoten weer onder de grill tot de glazuur droog wordt en breng de mirin, basterdsuiker en sojasaus aan de kook.  Bestrijk de palingmoten weer met glazuur en rooster verder tot de paling gaar en de saus op is. Leg de moten op een rolletje sushi of op een bedje van rijst.

Unagi Kabayaki betekent: gegrilde paling

Het is niet alleen smakelijk maar ook nog eens rijk aan proteïnen.

 

Krokante palingburger

Smeerpate van gerookte paling

Palingragout

Gebakken paling in een krokant jasje

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

Asperges met gerookte paling

Gebakken paling

Paling in het Groen

Romige Palingsoep