Terug naar boven

Tartaar van rode biet met paling

Benodigdheden:
500 gr gekookte rode bietjes
1 ui
1 zure appel (granny smith)
zout en peper
olijfolie
150 gr gerookte palingfilet
basilicum
bieslook
rode wijnazijn

Bereiding:
Snijd de rode biet, de ui en de appel in kleine blokjes en meng het met peper en zout (op smaak) en een scheutje olijfolie en rode wijnazijn. Snijd de helft vd paling in kleine blokjes en meng dit door de rest. Plaats een kookring op het bord en maak een tartaar in de vorm. Snij de overige paling in dunne reepjes.
Decoreer de tartaar met de reepjes paling, een paar blaadjes basilicum en een takje bieslook.

Tartaar van rode biet met paling

Pasta met paling (recept van sterrenchef Jonnie Boer)

Krokante palingburger

Smeerpate van gerookte paling

Palingragout

Gebakken paling in een krokant jasje

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

Asperges met gerookte paling

Gebakken paling