Terug naar boven

Stoofpaling

Benodigdheden:
1 kilo schoongemaakte stoofaal
2 eetlepels citroensap
peper en zout
2 uien
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
4 vleestomaten
2 1/2 dl droge witte wijn
4 ansjovisfilets
2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels versgehakte peterselie

Bereiding:
Snijd de stoofaal in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met peper en zout. Pel de uien en snipper ze. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste teentjes knoflook. Voeg de stukjes paling toe en bak deze 3 minuten mee. Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in parten. Voeg ze met de wijn en de fijngesneden ansjovisfilets bij de stoofaal. Laat de paling zonder deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes stoven. Serveer het gerecht met bruinbrood en boter

img_061233_445x297_JPG

Palingragout

15203335_1861272094110130_6810488947906329933_n

Gebakken paling in een krokant jasje

15350639_1864537790450227_857562477116243118_n

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

asperges

Asperges met gerookte paling

gebakken Groesbeekse paling

Gebakken paling

Paling in het groen

Paling in het Groen

Romige Palingsoep

Romige Palingsoep

Sushi Unagi Kabayaki

Unagi Kabayaki (Gegrilde Paling)

img_003235_445x297_JPG

Koude lasagne met paling