Terug naar boven

Romige Palingsoep

1 liter water

2 visbouillonblokjes

500 gr. gerookte vel en graat van paling

40 gr. boter

50 gr. bloem

2 x eidooier

150 ml. room

150 gr. gerookte paling

peper uit de molen

2 x lente ui

 

Breng de visbouillon aan de kook, doe hier de gerookte vellen en graten van de paling bij. Laat drie kwartier rustig trekken (tegen de kook).

Neem een middel grote pan en maak een roux van de boter en bloem. Voeg voorzichtig beetje bij beetje de gezeefde visbouillon toe. Ga hier mee door tot alle bouillon op is en een mooie gladde gebonden soep ontstaat. Meng de eidooier met de room en roer het door de soep. Haal deze meteen van het fornuis. Breng op smaak met de peper. Snijd de gerookte paling fijn, verdeel deze over 4 soepkommen  of glazen en schenk de soep aan tafel in. Garneer af met nog iets lente ui.

Krokante palingburger

Smeerpate van gerookte paling

Palingragout

Gebakken paling in een krokant jasje

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

Asperges met gerookte paling

Gebakken paling

Paling in het Groen

Romige Palingsoep