Terug naar boven

Palingragout

Benodigdheden:
4 ragoutbakjes
600 ml water
3 gerookte palingen
60 gram bloem
50 gram boter
snufje peper
1 eidooier

Bereiding:
Fileer de paling en kook het vel en de graten van de paling in het water op zacht vuur ongeveer 45 minuten. Zeef de palingvellen en graten uit de bouillon.
Smelt de boter in een andere pan. Als de boter gesmolten is doe je de bloem bij het boter en roer je dit totdat je een mooie roux hebt. Roer de roux nu door de bouillon samen met de eidooier en een snufje peper. Wil je een dikkere ragout, dan kan
je er een beetje meer bloem bij doen. Snijd de palingfilet in kleine reepjes en schep deze voorzichtig door de ragout.

Krokante palingburger

Smeerpate van gerookte paling

Palingragout

Gebakken paling in een krokant jasje

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

Asperges met gerookte paling

Gebakken paling

Paling in het Groen

Romige Palingsoep