Terug naar boven

Palingragout

img_061233_445x297_JPG

Benodigdheden:
4 ragoutbakjes
600 ml water
3 gerookte palingen
60 gram bloem
50 gram boter
snufje peper
1 eidooier

Bereiding:
Fileer de paling en kook het vel en de graten van de paling in het water op zacht vuur ongeveer 45 minuten. Zeef de palingvellen en graten uit de bouillon.
Smelt de boter in een andere pan. Als de boter gesmolten is doe je de bloem bij het boter en roer je dit totdat je een mooie roux hebt. Roer de roux nu door de bouillon samen met de eidooier en een snufje peper. Wil je een dikkere ragout, dan kan
je er een beetje meer bloem bij doen. Snijd de palingfilet in kleine reepjes en schep deze voorzichtig door de ragout.

img_061233_445x297_JPG

Palingragout

15203335_1861272094110130_6810488947906329933_n

Gebakken paling in een krokant jasje

15350639_1864537790450227_857562477116243118_n

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

asperges

Asperges met gerookte paling

gebakken Groesbeekse paling

Gebakken paling

Paling in het groen

Paling in het Groen

Romige Palingsoep

Romige Palingsoep

Sushi Unagi Kabayaki

Unagi Kabayaki (Gegrilde Paling)

img_003235_445x297_JPG

Koude lasagne met paling