Terug naar boven

Koude lasagne met paling

img_003235_445x297_JPG
  • 800 gram gerookte palingfilet
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 pak lasagnebladen
  • 3 courgettes (niet te groot)
  • 60 gram dille
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram pijnboompitten
  • 150 ml olijfolie

 

Breng 2 pannen met water aan de kook. In een koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. Voor garnering wat kleine takjes dille achterhouden.De rest van de dille met pijnboompitten, ansjovis, kappertjes en knoflook in een keukenmachine of met staafmixer fijnmalen. Olijfolie erbij schenken, terwijl machine draait. Dillesaus op smaak brengen met peper. De lasagne in 5 min. beetgaar koken; regelmatig roeren zodat vellen niet vastplakken. Met schuimspaan uit pan nemen en met koud water afspoelen. Lasagne op werkvlak uitspreiden. De courgettes met een kaasschaaf linten schaven (zachte kern niet gebruiken), 12 linten apart houden voor de garnering. Leg de linten in een schaal leggen, bestrooi ze met zout en schenk er kokend water overheen, laat dit 1 min. staan, daarna afgieten. Palingfilets in stukken snijden. Lasagnevellen dun met dillesaus bestrijken. Hierop wat palingfilet en courgette leggen en dun met dillesaus bestrijken. maak nog een laagje van lasagne, dillesaus, paling en courgette, vervolgens afdekken met een laagje lasagne. Bovenkanten van lasagne met dillesaus bestrijken. Achtergehouden courgette in lengte halveren en als lint op lasagne leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

img_061233_445x297_JPG

Palingragout

15203335_1861272094110130_6810488947906329933_n

Gebakken paling in een krokant jasje

15350639_1864537790450227_857562477116243118_n

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

asperges

Asperges met gerookte paling

gebakken Groesbeekse paling

Gebakken paling

Paling in het groen

Paling in het Groen

Romige Palingsoep

Romige Palingsoep

Sushi Unagi Kabayaki

Unagi Kabayaki (Gegrilde Paling)

img_003235_445x297_JPG

Koude lasagne met paling