Terug naar boven

Gebakken paling

gebakken Groesbeekse paling

Benodigdheden:
600 gr. verse paling
400 ml. witte wijn
4 blaadjes laurier
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
400 gr. roomboter

Bereiding:
Verwijder de graat uit de paling. Spoel daarna de paling goed schoon. Leg de paling met de velkant naar boven op plastic folie. Rol de paling strak op zodat er mooie strakke rolletjes ontstaan. Meng de boter, wijn en kruiden. verwarm het mengsel tot +/- 50 gaden. Prik een aantal kleine gaatjes in de folie zodat de smaken in de paling kunnen trekken. Gaar de paling in ongeveer 20 minuten in het mengsel van boter, wijn en kruiden. Haal na 20 minuten de paling uit de pan en laat de paling nu afkoelen. Haal de folie van de paling af en verdeel de paling in stukken van ongeveer 6 centimeter. Bak nu de paling goudbruin in roomboter

img_061233_445x297_JPG

Palingragout

15203335_1861272094110130_6810488947906329933_n

Gebakken paling in een krokant jasje

15350639_1864537790450227_857562477116243118_n

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

asperges

Asperges met gerookte paling

gebakken Groesbeekse paling

Gebakken paling

Paling in het groen

Paling in het Groen

Romige Palingsoep

Romige Palingsoep

Sushi Unagi Kabayaki

Unagi Kabayaki (Gegrilde Paling)

img_003235_445x297_JPG

Koude lasagne met paling