Terug naar boven

Gebakken paling in een krokant jasje

Benodigdheden:
400 gram verse paling met huid
100/150 gram bloem
peper en zout
klontje roomboter
5 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding:
Snijd de paling in mootjes van ongeveer 5 cm. Dep de paling goed droog. Pak een bak en meng daar de bloem, peper en zout (nar smaak) toe en leg daar de paling in. Bedek de paling met voldoende bloem (goed omscheppen).
Doe de olie in de pan en laat dit goed heet worden, bak de paling in de olie, de paling moet mooi goudbruin zijn. Doe nu de boter in de pan en draai de paling om en om.

Lekker met aardappelpuree of een brandade

Krokante palingburger

Smeerpate van gerookte paling

Palingragout

Gebakken paling in een krokant jasje

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

Asperges met gerookte paling

Gebakken paling

Paling in het Groen

Romige Palingsoep