Terug naar boven

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

15350639_1864537790450227_857562477116243118_n

Benodigdheden:
1 gekookte rode biet (kant en klaar voorgekookt uit een pakje)
1 rode appel (pink lady of jonagold)
2 gerookte palingfilets
sap van een 1/2 citroen
klein bakje creme fraiche
3 takjes dille
snufje peper en zout (grof gemalen)

Bereiding:
Laat de schil om de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Doe de stukjes appel in een schaal en voeg her sap van een halve citroen hierbij.
Snijd de gerookte palingfilet en de rode biet in kleine blokjes.
Leg wat appel, dan wat rode biet en vervolgens wat paling in een glaasje, en herhaal dat. Kruid elk glaasje met een snufje peper en zout. Voeg nu en toefje creme fraiche bovenop de paling en garneer het met een klein takje dille.

Wil je de amuse op een bordje serveren, Snijd dan de appel in dunne plakjes, de rode biet in kleine blokjes en de palingfilet in 2 stukken. Garneer as volgt: leg wat plakjes appel op het bord, doe inzet midden een stapeltje rode bietenblokjes en rol dan de palingfilet in een rondje en leg dit bovenop de bieten. Nu wat peper en zout erop, een toefje creme fraiche en vervolgens het takje dille.

img_061233_445x297_JPG

Palingragout

15203335_1861272094110130_6810488947906329933_n

Gebakken paling in een krokant jasje

15350639_1864537790450227_857562477116243118_n

Amuse van gerookte palingfilet op een bedje van appel en rode biet

Stoofpaling

asperges

Asperges met gerookte paling

gebakken Groesbeekse paling

Gebakken paling

Paling in het groen

Paling in het Groen

Romige Palingsoep

Romige Palingsoep

Sushi Unagi Kabayaki

Unagi Kabayaki (Gegrilde Paling)

img_003235_445x297_JPG

Koude lasagne met paling