Terug naar boven

Deterra stopt met per heden met haar online Foodmarkt

Deterra stopt per heden met de online foodmarkt. U kunt helaas niet meer via Deterra uw paling bestellen en ophalen in Nijmegen.

Onze kwekerij te zien op NL 3

Voor diegene die de uitzending over de paling heeft gemist, hierbij de link zodat u alsnog een kijkje kan nemen. Veel kijkplezier.
https://www.schooltv.nl/video/de-buitendienst-het-mysterie-van-de-paling/?npo_cc=126&

Gesloten

Ja, ook wij hebben wel eens een feestje, daarom zijn wij vrijdag 8 September om 14:00 gesloten.
Zaterdag zijn wij op de normale tijden geopend en zondag staan wij op het oogstfeest. Komt u dan ook?

Oogstfeest Groesbeek – Grafwegen 31 – Groesbeek. Zondag 10 september van 10;00 tot 17:00

Vaderdag

Pssst..zondag is het vaderdag.
Maak je vader blij met de lekkerste paling, vaderdag = palingdag

Verkooppunt zaterdag 17 juni verplaatst!

Het verkooppunt op de St. Jansberg is op zaterdag 17 juni verplaatst naar het kerkplein in Groesbeek.
Op deze dag zal VIS-ionair deelnemen aan de Groesbeekse Streekmarkten.

Bestellen is verstandig

Wij willen versheid garanderen en hebben derhalve een beperkte voorraad paling. Wilt u zeker zijn van paling of wilt u een grote hoeveelheid afnemen, dan raden wij u aan om de paling vooraf te bestellen.
Dit kan via: info@vis-ionair.nl of 06 31 08 78 73

Geniet deze kerst van onze (H)eerlijke paling

Wilt u dit jaar een (H)eerlijk palinggerecht tijdens het kerstdiner serveren? Dat kan, VIS-ionair bereidt speciaal voor u onder andere Paling in ‘t Groen en Paling in Roomsaus. U kan nu bestellen via onze bestellijst
De bestelling kunt u mailen naar: info@vis-ionair.nl

Aquarium met pootaaltjes op scholen in Groesbeek

Onlangs zijn wij door leerlingen van basisschool “De Sieppe” geïnterviewd. De leerlingen waren superenthousiast en kregen een aquarium met pootaaltje in de klas en hebben zelf lesgegeven aan de overige klasgenoten. Zij maakten gebruik van het lespakket van de stichting DUPAN en het productschap VIS.

Dit lespakket werd ook gebruikt door basisschool Breedeweg, ook zij hebben een aquarium in de klas.

Palingen geboren op campus Wageningen UR

Wageningen University & Research Centre boekt snelle vooruitgang in onderzoek naar kunstmatige voortplanting van paling

Na slechts een half jaar voorbereidingstijd zijn wetenschappers van Wageningen UR er op de Campus in Wageningen in geslaagd palinglarven geboren te laten worden. Dat is bijzonder omdat paling zich in gevangenschap niet voortplant: het lukt tot nu toe alleen op laboratoriumschaal en de larven blijven niet in leven. De Wageningse universiteit wil de benodigde kennis ontwikkelen om palingen in gevangenschap volledig te laten opgroeien.

Stichting DUPAN is in samenwerking met Wageningen UR en het Ministerie van Economische Zaken een meerjarig onderzoek gestart naar de voortplanting van Europese paling. DUPAN en Wageningen UR hebben daartoe het ‘Eel Reproduction Innovation Centre’ EELRIC opgericht dat een platform is om de succesvolle voortplanting van de aal te mogelijk te maken en dat als thuisbasis moet gaan dienen voor een internationaal consortium van partners die samenwerken om doorbraken te forceren.

Het recente succes is niet incidenteel: Inmiddels zijn van de laatste vier moederdieren larven verkregen die tot 8 dagen lang in leven zijn gebleven. Bovendien zijn niet alleen larven verkregen van wilde palingen maar ook van een paling van de kwekerij. De vooruitgang die de wetenschappers nu boeken biedt hoop op een snelle oplossing voor één van de grootste mysteries in de dierenwereld. Sinds decennia proberen wetenschappers over de gehele wereld om palingen in gevangenschap voort te laten planten, maar worden telkens geconfronteerd met vroegtijdige sterfte van de jongen: men weet niet wat ze eten.

Het onderzoek in Wageningen richt zich op het voorspelbaar en daarmee beheersbaar maken van de voortplanting. De wetenschappers proberen het protocol te verbeteren zodat de verkregen larven sterk genoeg zijn en voedsel eten om op te groeien tot gezonde jonge palingen.

(bron:DUPAN)

Internationale deskundigen hekelen RADAR – uitzending

RADAR uitzending over “duurzame” paling is een broodje aap.
Zowel het Nederlandse Wereld Natuur Fonds als de mensen achter de VISWijzer zijn in de afgelopen vijf jaar met regelmaat gevraagd deel te nemen binnen de werkgroep en zo mee te werken aan de opstelling van een duurzaamheidsstandaard voor paling. Nog nooit is er een gesprek mogelijk geweest tussen het Nederlandse Wereld Natuur Fonds en de Nederlandse palingsector. De opstelling van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds stelt de leden van de NeVePaling voor een raadsel. Immers een sector die zelf de wil aangeeft om te verduurzamen en daar al grote stappen in heeft gezet is toch een ideale samenwerkingspartner voor een natuurorganisatie. Zelf het WNF gebruikt een gelijkwaardige vorm van financiering voor natuurherstel door olifanten te verkopen voor jachtdoeleinden. Gebaseerd op de uitspraak van WNF directeur Johan van der Gronden in een TV uitzending van Nieuwsuur van dinsdag 17 april 2012, 23:51 is de WNF opstelling in het palingdossier onverklaarbaar.
Verder verwijs ik u naar deze link voor meer formatie.

Nieuws

Deterra stopt met per heden met haar online Foodmarkt

2017-10-20

Deterra stopt per heden met de online foodmarkt. U kunt helaas niet meer via Deterra uw paling bestellen en ophalen in Nijmegen.

Onze kwekerij te zien op NL 3

2017-10-20

Voor diegene die de uitzending over de paling heeft gemist, hierbij de link zodat u alsnog een kijkje kan nemen. Veel kijkplezier. https://www.schooltv.nl/video/de-buitendienst-het-mysterie-van-de-paling/?npo_cc=126&

Gesloten

2017-09-08

Ja, ook wij hebben wel eens een feestje, daarom zijn wij vrijdag 8 September om 14:00 gesloten. Zaterdag zijn wij op de normale tijden geopend en zondag staan wij op het oogstfeest. Komt u dan ook? Oogstfeest Groesbeek – Grafwegen 31 – Groesbeek. Zondag 10 september van 10;00 tot 17:00